Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Emil Meek tester ŠKODA KODIAQ RS

MMA fighter Emil Meek kjøpte sin første ŠKODA KODIAQ for litt over et år siden.
Nå har han oppgradert til den splitter nye KODIAQ RS og siste helgen i mars hadde han med seg Geir Aasen fra Møller Bil Storhamar på en skikkelig prøvekjøring på Golsfjellet.

ŠKODA KODIAQ RS har den kraftigste dieselmotoren i ŠKODA sitt modellutvalg: dobbeltturbo 2.0 TDI/176 kW med et maks dreiemoment på 500Nm. Les mer om bilen her.

Når Emil skal gjøre noe så gjør han det all in. Bånn gass og drifting på isen for alle penga.

Vi hadde banen helt for oss selv da dette var siste dag i sesongen på Icedrive events sine baner på Tisleifjorden. Bilen var utstyrt med piggfrie vinterdekk og banen hadde mye overvann. Dette sørget for glatt underlag og mye sidelengskjøring. Det å ligge sidelengs i 110km i timen er en gøy opplevelse.

-- Se hele filmen nederst på siden --

GIF

Hva synes du om den nye bilen din, Emil?
"Jeg var overrasket over hvor bra den første bilen (ŠKODA KODIAQ) jeg kjøpte var, så når nyheten kom om at en enda råere KODIAQ var på markedet måtte jeg bare ha den. Og den har OVERLEVERT på alle plan. Den har ALT. Lyden er deilig, ikke for sint men langt fra snill, den ser helt rå ut og har ikke snudd så mange hoder siden jeg kjørte Lamborghini ned Karl Johan."

Hvordan opplevde du dagen på Golsfjellet og grisekjøring på isen?
"Å drifte rundt på isbanen på Gol var en helt rå opplevelse, fy §!"#$ så moro!
Litt rock and roll og full gass sidelengs igjennom alle svinger var en guttedrøm i oppfyllelse! Og snakk om overlevering, her kommer vi med piggfrie dekk på glatt is. Men KODIAQen ga meg stålkontroll i hver eneste sving! (Utenom en kanskje, haha!)"

Hvorfor drar du til Hamar for å kjøpe bil hos Møller Bil Storhamar?
"Det er jo mange som selger bilen, men grunnen til at jeg drar til Møller Bil Storhamar er  kundeservicen, uten tvil! Jeg liker å ha en personlig relasjon til mennesker, det er hyggelig å komme dit, jeg føler meg sett og de respekterer mine kriterier og følger meg opp raskt!"
 KODIAQ RS

Hva synes du Geir om denne opplevelsen?
Først må jeg si at det er gøy at Emil velger å kjøpe seg ny KODIAQ RS etter å ha kjørt sin forrige KODIAQ i drøyt et år. Dette viser at bilen, som er en veldig allsidig og komfortabel bil, lever opp til forventningene til MMA fighteren.
Når det gjelder Gutteturen -med stor G- til Golsfjellet så var hele turen en fantastisk kul opplevelse. Emil er klin hakke gal når det kommer til bilkjøring, på lukket bane selvfølgelig. Heldigvis tar han det igjen på kontroll. Han er en veldig god sjåfør som tydelig har mye erfaring med å ligge sidelengs. Jeg var tidvis noe bekymret for hvordan det skulle gå med bilen men den er bygget for å tåle store påkjenninger og hadde ingen problemer med å takle utfordringene den ble utsatt for.
Det har også vært en fin anledning til å promotere vårt nye navn - Møller Bil Storhamar- siden vi nettopp har byttet navn fra Hamjern Bil. 

Videoen er produsert av Daniel Bryn. Foto av Craig Pitts